ایمنی ‌مقابل آنفلوآنزا با خوراکی‌های ویژه

ایمنی ‌مقابل آنفلوآنزا با خوراکی‌های ویژه

 

خوراکی‌هایی وجود دارد که از آنها با عنوان “ابَر خوراکی” یاد می شود. این مواد قادرند پیروزی سیستم ایمنی بدن انسان در مبارزه با ویروس آنفلوآنزای فصلی را تضمین کنند.

 

مطالعات مختلف نشان می دهد که مصرف مواد غذایی چون روی، سلنیوم و بتا گلوکان ها پیش از آنکه اولین علائم بیماری پدیدار شود به سیستم دفاعی کمک می کند که در تمام فصل زمستان از بدن محافظت کند.

 

این مواد مغذی در خوراکی‌هایی که در ادامه معرفی می شود به میزان فراوانی وجود دارد و بنابراین مصرف این غذاها در این فصل همانند داروهای انرژی زا عمل می کند.

 

شهرت سیر در تاریخ مبارزه با عفونتهای ویروسی

 

سیر در تاریخ مبارزه با عفونتهای ویروسی آنفلوآنزا از شهرت بالایی برخوردار است و همواره توانسته در این جنگ پیروز میدان باشد. برای مثال، به دلیل اینکه سیر محتوی مقادیر بالایی از ترکیبات گوگرد به ویژه “آلیسین” است در طول هر دو جنگ جهانی اول و دوم از این ماده به عنوان آنتی بیوتیک استفاده می شد.

 

تاثیرات این عوامل آنتی میکروبی ترکیبات گوگرد دار سیر در مطالعات مختلفی به ویژه در تحقیقی که در ژورنال علوم پزشکی زیستی انگلیس در سال ???? منتشر شد به اثبات رسیدند.

 

در این تحقیقات دانشمندان کشف کردند که میزان اثربخشی ترکیبات گوگردی در برابر عفونتهای باکتریایی که نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم شده‌اند برای مثال باکتری Methicillin-resistant Staphylococcus aureus بسیار بالا است.

 

امروزه در ادبیات پزشکی تائید شده است که آلیسین همچنین در برابر عفونتهای باکتریایی “ای. کولی” مقاوم نسبت به دارو، عفونتهای قارچی و انگلها به ویژه انگل عامل اسهال های مسافرتی بسیار فعال بوده و از خواص ضد ویروسی نیز برخوردار است.

 

برپایه بررسی‌های بالینی، مصرف مداوم سیر می تواند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی پیشگیری کند.

 

سبوس گندم

 

سبوس گندم یکی از غنی ترین منابع گیاهی روی است. روی یک ماده معدنی بسیار مهم است که تقریباً از هر نظر قادر است سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند. روی در توسعه “لنفوسیتهای T”، گروهی از گلبولهای سفید خون که در مبارزه با عفونتها فعال هستند، نقش مهمی ایفا می کند.

 

همچنین، این ماده معدنی به حفظ بهداشت پوست و غشای مخاطی که هر دو از اولین موانع بر سر راه عفونتها هستند کمک می کند. بررسیها نشان می دهد که در ??? گرم سبوس گندم ?? میلیگرم روی وجود دارد. پزشکان مصرف روزانه ?? میلیگرم روی برای مردان و ? میلیگرم برای زنان را توصیه می کنند.

 

هرچند پروتئین‌های حیوانی بهترین منبع روی هستند اما این پروتئینها منابع بالای کلسترول و چربیهای اشباع شده نیز هستند و بنابراین مصرف بالای آنها توصیه نمی شود.

 

بادام زمینی

 

بادام زمینی غنی ترین منابع “سلنیوم” است.این ماده مغذی به ساخت “سلنوپروتیئنها” کمک می کند. “سلنوپروتئین”، یک آنتی اکسیدان قوی است که از خراب شدن سلولها توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند.

 

این بدان معنی است که سلنیوم می تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمنی چون سرطانها و آسیبهای قلبی عروقی کمک کند.

 

همچنین، “سلنوپروتئینها” در ساخت سلولهای دفاعی لنفوسیتهای T حضور دارند و بنابراین نقش مهمی در حفاظت از سیستم ایمنی ایفا می کنند.

 

دانشمندان مصرف روزانه ?? میکروگرم سلنیوم را توصیه می کنند. اما یک دانه بادام زمینی محتوی ?? میکروگرم از این ماده است و ? اونس آجیل برابر با ??? میکروگرم سلنیوم است.

 

به گفته محققان، مصرف زیاد سلنیوم می تواند برای سلامت بدن مضر باشد بنابراین بهتر است که آجیلها به صورت دوره ای مصرف شوند.

 

سوپ جو و قارچ

 

قارچ و جو دو ماده خوراکی هستند که محتوی مقادیر بالایی از “بتا- گلوکان” هستند. “بتا- گلوکان”، نوعی از کربوهیدراتها هستند که بر روی دیواره های سلولی قارچها، مخمرها، باکتریها، جلبکهای دریایی، گلسنگها و گیاهان پیدا می شود.

 

محققان می گویند که “بتا- گلوکان” می تواند عملکرد دو نوع از سلولهای دفاع ایمنی شامل سلولهای قاتل طبیعی و ماکروفاژها را بهبود بخشد و سیستم ایمنی بدن را تحریک کند.

 

مطالعاتی که در سال ???? بر روی گروهی از مدلهای حیوانی به ویژه یک بچه خوک ? روزه که در معرض ویروس آنفلوآنزای خوکی انجام شد نشان داد که یک دوز روزانه ?? میلیگرم بتا- گلوکان توانست این حیوان را نسبت به گروه کنترل از آلوده شدن به این ویروس حفظ کند.

 

سالاد کلم پیچ

 

سالاد کلم پیچ یکی از بهترین منابع ویتامین C است. اما از آنجا که ویتامین C نسبت به گرما بسیار حساس است این ماده خوراکی باید به صورت خام مصرف شود.

 

در هر ??? گرم کلم پیچ در حدود ??? میلیگرم ویتامین C وجود دارد. پزشکان، مصرف روزانه ?? میلیگرم از این ویتامین را برای مردان و ?? میلیگرم را برای زنان توصیه می کنند.

 

ویتامین C که همچنین با نام اسید آسکوربیت نیز شناخته می شود یک آنتی اکسیدان است که به پیشگیری از تخریب سلولها به سبب رادیکالهای آزاد پیشگیری می کند.

 

مشاهدات بالینی نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از این ویتامین دارند به ندرت دچار سرماخوردگی می شوند و در صورت ابتلا به سرماخوردگی، دوره بیماری آنها نسبت به سایر افراد کوتاهتر است.

 

 آب میوه شفابخش

 

به نقل از دیلی‌میل خوردن روزانه یک لیوان آب انار می‌تواند میزان فشار خون را تا یک سوم کاهش دهد. کارشناسان تغذیه هفت نوع آب میوه شفابخش را برشمرده‌اند که اثرات خارق‌العاده‌ای بر سلامت انسان دارد.

آب انار: به عضله قلب کمک می‌کند، مملو از آنتی‌اکسیدان است و مانع بسته شدن عروق قلبی می‌شود که همچنین مانع بروز سرطان پروستات می‌شود و مملو از ویتامین A ، C و E و فولیک‌اسید است.

آب پرتقال: محافظ سیستم ایمنی بدن است و مانع کم‌خونی می‌شود بهترین منبع ویتامین C و سرشار از فولیک اسید است. به خانمهای باردار توصیه می‌شود نوشیدن آب پرتقال را فراموش نکنند. خوردن آب پرتقال با غذا جذب آهن را آسانتر می‌کند. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در روز همچنین از بروز آرتروز جلوگیری می‌کند.

آب گریپ‌فروت: حافظ سیستم ایمنی بدون و سرشار از ویتامین C است و چون از خانواده مرکبات می‌باشد سرشار از تبا‌کاروتن است. این خاصیت باعث محافظت پوست از اشعه‌های مضر می‌شود.

آب سیب: پرانرژی و محافظ عضله قلب است. به علت دارا بودن Flavonoid ، سومین منبع دارنده ویتامین C می‌باشد و دارای قند Fructose است که در بدن بسیار دیر می‌سوزد.

آب آناناس: برای هضم غذا مفید است. این میوه برای آنزیمی موسوم به bromelain است که به هضم پروتئین‌های سنگین کمک می‌کند. حاوی قند و بسیار پرانرژی است. هر صد میلی‌لیتر آب آناناس، حاوی ?? میلی‌گرم ویتامین C است.

آب گوجه‌فرنگی: برای سلامت مردان و لاغر شدن مفید است. هر ??? میلی‌لیتر آب گوجه‌فرنگی، ?? کالری ارزش غذایی دارد و باعث تقویت مویرگ‌ها می‌شود. ماده lycopenc موجود در گوجه‌فرنگی از بروز سرطان پروستات پیشگیری می‌کند.

آب زغال‌اخته: از التهاب مثانه جلوگیری می‌کند و باکتریهای مضر موجود در مثانه را از بین می‌برد. همچنین باعث کاهش خطر عفونتهای ادراری می‌شود. آب زغال‌اخته مملو از ویتامین C است.

 

توصیه می‌شود آب میوه را با غذا و یا پس از غذا میل کنید. اسید میوه به مینای دندان آسیب می‌رساند بنابراین بلافاصله پس از نوشیدن آب میوه مسواک بزنید. حداقل نیم ساعت پس از نوشیدن آب میوه مسواک بزنید تا مینای دندانتان آسیب نبیند.

 

 

 تصور غلط درباره آلزایمر

 

این تصورات غلط به علائم بیماری متصل شده و به ما اجازه نمی دهند تا شناخت دقیقی از بیماری پیدا کنیم.

 

انجمن جهانی آلزایمر معتقد است که اگر از بیماری رفع ابهام شود، مردم خیلی راحت تر می توانند با واقعیت مواجه شوند.

 

در این قسمت چند تصور رایج نادرست و واقعیت های آنها را برای شما بازگو می کنیم.

 

تصور غلط ?: اگر یکی از افراد فامیل دچار این بیماری شود، شما نیز به آن مبتلا خواهید شد.

 

حقیقت: هر چند عوامل وراثتی نقش مهمی را در این بیماری بازی می کنند، اما تنها ? تا ?? درصد از کل افرادی که دارای بیماری هستند، از طریق موارد ژنتیکی به آن مبتلا شده اند. در اکثر موارد هیچ گونه علامت قابل شناسایی یافت نمی شود. تحقیق و بررسی بر روی ژن ها همچنان ادامه دارد.

 

تصور غلط ? : آلزایمر تنها بیماری افراد سالمند است.

 

حقیقت: هر چند افزایش سن خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد، اما آلزایمر فقط در افراد سالخورده بروز نمی کند. افراد ?? تا ?? ساله ای نیز هستند که دچار آلزایمر شده اند. چیزی که در اینجا باید به خاطر داشته باشیم این است که با افزایش سن، خطر ابتلا به آلزایمر نیز افزایش پیدا می کند.

 

تصور غلط ? : آلزایمر قابل درمان است.

 

حقیقت: برای آلزایمر، هیچ نوع درمان قطعی وجود ندارد. البته چند نوع دارو و معالجات گوناگون وجود دارد که می تواند تا حدی در برخی از بیماران ثمربخش باشد. گام بلندی در راه پیدا کردن درمان برداشته شده که نتایج خوش بینانه ای را به همراه داشته است.
با افزایش سن، خطر ابتلا به آلزایمر نیز افزایش پیدا می کند

 

تصور غلط ? : از دست دادن حافظه یعنی آلزایمر.

 

حقیقت: ممکن است خیلی از افراد با حافظه خود مشکل داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که دارای آلزایمر هستند. اگر از دست دادن حافظه بر روی چگونگی زندگی روزمره شما تاثیر می گذارد و توانایی قضاوت و استدلال و استنتاج و سایر مهارت های ارتباطی خود را از دست داده اید، می توانید برای تشخیص مشکل به پزشک مراجعه کنید.

 

تصور غلط ? : مصرف آلومینیوم باعث ایجاد آلزایمر می شود.

 

حقیقت: هر چند تحقیقات گسترده ای برای کشف ارتباط میان آلومینیوم و آلزایمر انجام شده است، اما تا کنون هیچ نوع مدرک موثقی در این زمینه به دست نیامده است. بروز بیماری از دلایل مختلفی نشات می گیرد؛ از قبیل: عوامل وراثتی، روش زندگی، عوامل در محیط اطراف و… .

 

تصور غلط ? : آلزایمر قابل پیشگیری است.

 

حقیقت: به این دلیل که هنوز علت ایجاد آلزایمر مشخص نشده، نمی توان از آن پیشگیری کرد. اما بهتر است همواره ذهن و بدن خود را با انتخاب های آگاهانه، فعال نگه دارید. این انتخاب ها شامل: ورزش، داشتـن رژیـم غـذایی سالم و مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و ماهی می باشد.

 

تصور غلط ? : ویتامین ها، مکمل ها و قرص های تقویت حافظه می توانند از آلزایمر جلوگیری کنند.

 

حقیقت: مطالعات بسیاری برای تشخیص تاثیرگذاری فرآورده هایی نظیر ویتامین E و عصاره درخت جینکو انجام شده که اکثرا بی فایده بوده، اما تحقیق در این زمینه همچنان ادامه دارد.

 

تصور غلط ? : اگر من دچار آلزایمر شوم، زندگی ام تمام است.

 

حقیقت: شمار کثیری از افراد که دچار آلزایمر هستند، زندگی پر معنا و فعالی را دنبال می کنند. آن ها هدفمند هستند و به هیچ وجه احساس نمی کنند که زندگی شان به پایان رسیده است. تشخیص به موقع بیماری و انجام اقدامات لازم، نقش مهمی را در بهبودی فرد ایفا می کند.

 

باید برای بیماران محیط مناسب و خدمات ویژه را فراهم آورید، از آن ها حمایت کنید، به فعالیت وادارشان کنید و شوق زندگی را در آن ها بیدار سازید.

 

تصور غلط ? : تمام بیماران آلزایمری پرخاشگر و خشن هستند.

 

حقیقت: این بیماری بر روی هر فرد به صورت متفاوتی تاثیر می گذارد. از دست دادن حافظه و به وجود آمدن حواس‌پرتی، اغلب ناامید کننده و ترس آور است. با آگاهی از بیماری و تغییر رفتار در مقابل بیمار می توان از واکنش های خشن و پرخاشگرانه جلوگیری کرد.

 

تصور غلط ??: بیماران آلزایمری متوجه وقایعی که در اطراف آن ها رخ می دهد، نیستند.

 

حقیقت: بسیاری از افرادی که به آلزایمر مبتلا هستند، نسبت به کلیه وقایعی که در اطراف آن ها روی می دهد آگاهی دارند، اما عده ای نیز با این مسئله مشکل دارند. آلزایمر توانایی برقراری ارتباط و تشخیص وقایع را از بیماران سلب می کند، هر چند بر روی هر شخص تاثیر متفاوتی می گذارد.

 

واقعیت این است که بیماران آلزایمری همان انسان های سابق هستند و شما باید ملاحظه آنها را کرده و در مقابلشان با احترام رفتار نمایید.

 

خاتمه دادن به تصورات نادرست

 

آلزایمر یک نوع بیماری پیش‌رونده است و بسیار ویرانگر می باشد که به مرور زمان سلول های مغز را نابود می کند. معمولا در افراد بالای ?? سال بروز می کند، اما همچنین می تواند بزرگسالان را در سنین کمتر نیز نشانه رود.

 

بروز آلزایمر را می‌توان به تأخیر انداخت

 

بروز آلزایمر را می توان با رعایت مستمر بهداشت روانی و جسمی در طول زندگی، کنترل و یا به تاخیر انداخت.

 

هر چند آلزایمر عارضه‌ای است که به عنوان یک روند طبیعی در افراد بر اثر افزایش طول عمر اتفاق می‌افتد، اما کهولت سن یکی از مهم ترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری است.

 

عدم مصرف دخانیات، نداشتن استرس و دغدغه فکری و همچنین انجام فعالیت فکری، فرهنگی و مطالعاتی مستمر و همچنین ورزش‌های روزانه می‌تواند سن ابتلا به بیماری آلزایمر را به تأخیر بیاندازد.

 

در هر حال درصد بالایی از افراد بالای ?? تا ?? سال، دیرتر یا زودتر دچار این بیماری خواهند شد و گاهی حتی ممکن است فرد سالم، ورزشکار، اهل تفکر و مطالعه به علت عوامل ژنتیکی نیز به آلزایمر مبتلا شود.

 

این افراد بعد از یک مدت ابتدا زمان را گم می‌کنند، بعد مکان و اشخاص را و در نهایت دچار فراموشی کامل می‌شوند و در سنین بالاتر، حتی رفتارهای کودکانه مثل مکیدن انگشت و در افراد بسیار بسیار سالمند رفتار پسرفت به دوران کودکی مشاهده می‌شود.

 

داشتن رفتارهای بهانه جویانه، آغاز و انتهای روند زندگی افراد را به هم شبیه ساخته است.

 

سالمندان باید خود آموزش ببینند که چگونه به ارتقای وضعیت روانی و جهانی خود توجه کنند و از سوی دیگر ارزش‌های اخلاقی به این مفهوم باید در جامعه نهادینه شود که فرد تا پیر می شود جای آن ها در خانه سالمندان نیست و تا جایی که می‌شود باید از آن ها در کانون خانواده نگهداری کرد.

 

ترتیب دادن برنامه‌های ملاقات منظم و دوره‌ای با افراد مسن در خانه سالمندان ضروری است. در صورت ناچاری و سپردن افراد سالمند به این خانه ها، باید هر از گاهی با بازگرداندن موقت آن ها به کانون خانواده، به تقویت روحیه و کاهش دغدغه‌های فکری و روانی سالمندان کمک کنیم.

 

 

برای تقویت موهای خود با روغن زیتون از این روش استفاده کنید

 

قرنهاست که مزایای روغن زیتون برای سلامتی انسان ثابت شده است و در قرن حاضر استفاده از روغن زیتون در محصولات زیبایی و محبوبیت آن در میان مردم ،هر روز بیشتر می شود.
همانطور که روغن زیتون به عنوان یک محصول طبیعی برای سلامتی اعضای داخلی بدن شما مفید است به حفظ زیبایی ظاهری و بیرونی بدن شما نیز کمک بسیار زیادی می کند. برای مثال می توانیم از روغن زیتون به عنوان تقویت کننده و نرم کننده مو استفاده کنیم . نحوه استفاده از روغن زیتون برای تقویت موها بسیار آسان و ساده است اما نتایج آن واقعا” عالی و بی نظیر است.
برای تقویت موهای خود توسط روغن زیتون از دستورالعمل زیر پیروی کنید :
حدود نصف فنجان روغن زیتون را در یک کاسه قابل گرم کردن بریزید و آن را حدود ?? ثانیه در مایکروفر بگذارید تا کمی گرم شود.
یک حوله روی شانه هایتان بیاندازید تا لباسهایتان کثیف نشود .
مقدار کمی از روغن زیتون را روی کف دستتان بریزید و موهایتان رابا آن ماساژ دهید .اگر پوست سر شما خشک است ، پوست سرتان را هم با روغن زیتون ماساژ دهید اما اگر موها و پوست سرتان چرب است سعی کنید روغن زیتون را طوری به موهایتان بزنید که حدود نیم اینچ از پوست سر و ریشه موهایتان فاصله داشته باشد.اینکار را آنقدر ادامه بدهید تا همه موهایتان کاملا” با روغن زیتون پوشیده شوند.
همه موهایتان را روی سرتان جمع کنید و یک کلاه پلاستیکی روی سرتان بگذارید.
حدود ?? دقیقه در همین حالت استراحت کنید تا روغن زیتون کاملا” جذب موهایتان شود و موهایتان را تقویت کند.
موهایتان را با یک شامپوی ملایم شستشو دهید و اگر همیشه از نرم کننده استفاده می کنید کمی نرم کننده هم به موهایتان بزنید و سپس کاملا” موهایتان را آبکشی کنید . بعد از شستشو کاملا” احساس خواهید کرد که موهایتان نرمتر و براق تر از همیشه است و خیلی راحت تر از قبل حالت می گیرد.

 

پیشنهاد غذا برای بی اعصاب ها

 

برای خانم‌های جوان/ شیر کم چرب

شیر با چربی کم منبع بسیار مناسبی از کلسیم است و هیچ ماده‌ای که مانع جذب کلسیم در بدن شود در آن وجود ندارد. یعنی عمده کلسیم شیر به همان جایی می‌رود که باید برود. وجود کلسیم برای عملکرد عضلات، انتقال عصبی و گردش خون ضروری است. جریان خون سالم و عملکرد عضلات و اعصاب برای کاهش فشار عضلانی ضروری است.

 

از سوی دیگر یک لیوان شیر می‌تواند علائم پراسترس دوران قاعدگی مثل اختلالات خلقی، اضطراب و حساسیت را کاهش دهد. نتایج تحقیقی که در ژورنال بیماری‌های داخلی به چاپ رسیده نشان می‌دهد، زنانی که ? لیوان یا بیشتر شیر کم چرب در روز می‌خورند تا ?? درصد کمتر دچار مشکلات اعصاب‌خرد کن دوران قاعدگی می‌شوند(در مقایسه با زنانی که در هفته فقط یک بار شیر می‌خورند).

 

برای آنکه ساعت‌ها سرحال باشید/ جو

 

کربوهیدرات باعث می‌شود، مغز سروتونین بیشتری تولید کند. این میانجی شیمیایی خوشحالی زمانی که ما شکلات تلخ هم می‌خوریم تولید می‌شود. هر چقدر بدن شما آرام‌تر کربوهیدرات جذب کند جریان سروتونین در بدن باثبات‌تر خواهد بود. نتیجه این‌که شما به‌مدت طولانی‌تری حس و حال بهتری خواهید داشت.