توصیه‌های وزارت بهداشت به روزه‌داران

 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه حلول ماه مبارک رمضان و تغییر در عادات غذایی روزه داران اطلاعیه پزشکی صادر کرد.



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در طول ماه مبارک رمضان، روزه داران از سه وعده غذایی افطار، شام و سحری استفاده کنند و ابتدا با چای، آب جوش، شیر گرم، خرما یا کشمش روزه خود را باز کنند.


بر اساس این گزارش روزه داران باید بعد از نوشیدن چای و یا آب جوش از غذاهایی مانند نان و پنیر و گردو، فرنی، شیربرنج، شامی و انواع کوکو استفاده کنند.


در وعده شام از مصرف غذاهای سنگین خودداری کرده و با فاصله دو ساعت بعد از افطار غذاهایی مثل سوپ، آش سبک، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوس دار همراه لبنیات یا سالاد مصرف کنند.


بر اساس این اطلاعیه، وعده سحری بهتر است حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، شیر و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربی باشد.
به روزه داران توصیه می شود بلافاصله بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای اجتناب کنند.


توصیه می شود که در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیری زیاد قندهای ساده مثل قند، شکر، زولبیا و بامیه پرهیز شود.


این گزارش می افزاید، صورت استفاده از سبزیجات به صورت خام و میوه حتما مراحل سالم سازی شامل شستشوی اولیه، انگل زدایی با مایع دستشویی با ظرفشویی، میکروب زدایی با مواد ضد عفونی کننده مجاز و شستشوی نهایی رعایت شود.


هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را در دمای محیط ، بیش از دو ساعت نگهداری نکنید و مواد غذایی برای سحر در منزل و یا مساجد در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود در غیر این صورت مواد غذایی پخته شده روی شمعک اجاق نگهداری تا حرارت آن حفظ شود و یا در دمای کمتر از چهار درجه سانتی گراد یعنی طبقه زیرین جا یخی یخچال های معمولی نگهداری و قبل از مصرف کاملاً داغ شود.
 
در این اطلاعیه به سالمندان توصیه شده است در صورتی که روزه می گیرند در سه وعده سحری، افطار و شام از مایعات مختلف به میزان حداقل ۱۰لیوان استفاده کنند، همچنین مصرف میوه رنده شده، لبنیات مثل شیر کم چرب، استفاده از سوپ و آش در افطار و سحر، نوشیدن چای کم رنگ برای آن ها مفید است و می توانند تعادل آب و املاح را برقرار کنند.


وزارت بهداشت به روزه داران توصیه کرد از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم، نان و شیرینی سنتی، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید، انقضاء و نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.