خودکفایی ایران در طراحی و ساخت انواع هواپیمای بدون سرنشین
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه نسل جدید تجهیزات هوشمند، تصریح کرد: تعامل صنعت با دانشگاه در سرعت بخشیدن به روند توسعه و پیشرفت در حوزه هوشمندسازی بسیار کلیدی و ثمر بخش است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار سرتیپ پاسدار مصطفی محمدنجار که در مراسم اختتامیه مرحله سوم مسابقات ملی طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین در دانشگاه صنعتی شریف سخن میگفت،با تجلیل از نقش ممتاز استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در پیشرفت و توسعه علمی کشور، جسارت علمی و خیز بلند و متهورانه آنان را برای کسب قلههای بلند علم و فنآوری از امتیازات مهم این دانشگاه برشمرد.
وی به کارگیری پهپاد در حوزه غیر نظامی را بسیار با اهمیت توصیف کرد و گفت: امروز اموری نظیر کنترل ترافیک، مطالعات زمین شناسی، ارزیابی منابع و معادن،هواشناسی، اطفای حریق، محیط بانی، سمپاشی و ورزش و تفریح توسط هواپیمای بدون سرنشین صورت میپذیرد.
وزیر دفاع با اشاره به اهمیت پهپادها در عرصه دفاع و امنیت، کاهش تلفات انسانی، افزایش توان عملیاتی،افزایش دقت به کارگیری تسلیحات و تجهیزات موجود و کاهش هزینه و زمان عملیات را از مزیتهای مهم هواپیمای بدون سرنشین ذکر کرد.
سردار نجار با بیان این که از نظر اقتصادی بازار سودآور ۹۰ میلیارد دلاری را برای پهپادها در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ پیشبینی میکنند، تصریح کرد: هواپیمای بدون سرنشین تولید ثروت را نیز به دنبال دارد.
سردار نجار در ادامه گفت: امروز به حمدالله با همت بلند و عزم سترگ متخصصان و نخبگان صنایع دفاعی، وزارت دفاع موفق شده است این صنعت پیچیده را کاملا بومی کرده و از مزیتهای بیشمار آن در توسعه و پیشرفت کشور بهرهبرداری کند.
وزیر دفاع با تحلیل و قدردانی از دست اندرکاران برگزار مسابقه ملی هواپیمای بدون سرنشین گفت: این اقدام هوشمندانه علاوه بر ایجاد انگیزه در نزد نخبگان موجب تحکیم زیرساختهای علمی طراحی و ساخت پهپاد خواهد شد.
|
سردار نجار، نگاه همه جانبه و درازمدت به حوزه پهپاد و بهره گیری از فناوریهای نوین به ویژه در حوزه نانو و تلفیق آن را از عوامل بسیار مهم برای افزایش چشمگیر قابلیت و ظرفیتهای عملیاتی پهپاد ذکر کرد.
وزیر دفاع برگزاری این مسابقه را در ایام ولادت با سعادت امام پنجم باقر العلوم (ع) نشانی از تاسی دانشگاه و دانشجویان به مکتب علمی اهل بیت (ع) ارزیابی کرد و افزود: نسل جوان، نخبه و هوشمند کشورمان با الهام از امامان بزرگوار شیعه که سرآمد علم و عمل و ایمان و الگوی ما در این راه مقدس هستند، باید با تلاش خستگی ناپذیر خود عزت، سربلندی و توسعه و پیشرفت را برای ایران و ایرانی بلکه بشریت فراهم کنند.
سردار نجار آمادگی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای پشتیبانی از طرحهای علمی دانشجویان خلاق و مستعد کشور را اعلام کرد و گفت: از اولویتهای جذب و استخدام در وزارت دفاع و صنایع دفاعی جذب دانشجویان نخبه دانشگاههای کشور به ویژه دانشگاه صنعتی شریف است.