دستگاه تشخیص و هشدار منواکسید کربن ساخته شد
دستگاه تشخیص و هشدار منواکسید کربن توسط یک واحد فنآور مستقر در مرکز رشد فنآوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی (رویش) طراحی و ساخته شد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تیم فارغ التحصیلی واحد فنآور رایان سنجش ایمن – مستقر در مرکز رشد جهاد دانشگاهی (رویش) – موفق شدند با استفاده از حسگرهای کاتالیستی دستگاه تشخیص و هشدار منواکسیدکربن و گاز متان را که موجب مرگ و میر بسیاری در زمستان امسال در کشور شده است، طراحی کرده و بسازند.
مهندس علی احمدی، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته برق – الکترونیک قدرت دانشگاه تهران درباره قابلیتهای این دستگاه گفت: این دستگاه در حالت اخطار یک، شروع به پخش یک آژیر منقطع میکند،این آژیر برای اعلام خطر اولیه است. در حالت اخطار دوم، آژیر منقطع را تبدیل به آژیر ممتد میکند که در این وضعیت باید هرچه زودتر محل را ترک کنید و برای تهویه اقدام کنید.
وی افزود: این دستگاه برای نصب در اماکن اداری، آموزشی و مسکونی که احتمال تولید گاز CO در آنها وجود دارد و تنفس در آن مخاطرهآمیز خواهد بود، طراحی و ساخه شده است.
احمدی خاطرنشان کرد: در صورت استنشاق این گاز سیستم مرکزی اعصاب و قلب آسیب میبیند و فرد دچار بیهوشی شده و در نهایت جان خود را از دست میدهد که آمار دهشت بار مرگ و میر در زمستان سال جاری موید این موضوع است.
وی ادامه داد: در ساختمانهای مسکونی این گاز در نتیجه شعله شومینه روباز، بخاری، نصب نامناسب دودکش و یا وسیله نقلیه روشن در فضای بسته بوجود میآید.
مدیر واحد فنآور «رایان سنجش ایمن» با اشاره به قیمت مناسب این دستگاه گفت: تولید انبوه این دستگاه آغاز شده و براساس سفارش مراکز، سازمانها و خانوادهها ساخته و ارایه میشود.
این دستگاه توسط مهندسان علی احمدی، علیرضا قائم پناه و فریبا قائم پناه، فارغ التحصیلان دانشگاههای تهران، صنعتی امیرکبیر و قزوین در مدت هفت ماه طراحی و ساخته شده و میتواند از بروز هزاران مرگ و میر خاموش جلوگیری کند.