محصولات دانلودی

دمای روغن سرخ کردنی نباید از ۱۸۰ درجه بیش‌تر شود

دمای روغن سرخ کردنی نباید از ۱۸۰ درجه بیش‌تر شود

به گزارش خبرینه و به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر حسین رستگار، بیان نمود: یکی از سریع ترین، قدیمی ترین و راحت ترین روش ‌های پخت و پز روش سرخ کردن است، چرا که با به کار گیری حرارت دادن روغن ‌ها و چربی ‌های خوراکی به راحتی می‌ توان پخ و پز غذاها را انجام داد.

وی افزود: به کار گیری این روش به دلیل پخت سریع و داشتن ویژگی ‌های مشابه با روش پخت معمول رایج است. روش مناسب و مطلوب پخت پز برای انواع مختلف غذاها همچون گوشت، ماهی و سبزیجات روش سرخ کردن است.

رستگار ادامه داد: روغن مورد استفاده در طی عمل سرخ کردن جزئی از غذای سرخ شده محسوب می‌ شود، در واقع عامل اصلی در ماهیت کیفی و تغذیه ای غذای سرخ شده که مورد مصرف قرار می‌ گیرد است.

وی گفت: برخلاف پخت و پز معمولی رابطه پیچیده ای بین روغن سرخ کردنی و غذای سرخ شده وجود دارد نوع غذای مورد استفاده برای سرخ کردن در طول عمر روغن سرخ کردنی اثر دارد.

رستگار عنوان نمود: در طی عمل سرخ کردن عمیق روغن مصرفی بارها و مکرراً توسط دمای بالا (۱۸۰-۱۹۰ درجه سانتیگراد) و در مجاورت رطوبت و هوا قرار می‌ گیرد، همچنین در چنین شرایطی تخریب روغن همچون اتواکسیداسیون، پلیمریزاسیون حرارتی، اکسیداسیون حرارتی و ئیدرولیز اتفاق می‌ دهد.

وی در ادامه تصریح نمود: مصرف اصلی روغن در سرخ کردن غذاها به عنوان انتقال دهنده حرارت، توزیع کننده عطر و طعم در آنهاست، همچنین دمای روغن در حین سرخ کردن نباید از ۱۸۰درجه تجاوز کند.

رستگار تأکید نمود: غذاهای سرخ شده در دمای خیلی پایین باعث دریافت بالای چربی به دلیل جذب زیاد روغن توسط غذا در مدت طولانی می‌ شود.

مدیرکل آزمایشگاه ‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: رطوبت که از راه غذاها وارد روغن درحال سرخ کردن می‌ شود، باعث شکسته شدن اسیدهای چرب در طی فرایند حرارت دهی می‌ شود و عمل هیدرولیز در روغن هایی که کیفیت خوبی ندارند رخ داده موجب کاهش نقطه دود، رنگ تیره و طعم و بوی نامطلوب می‌ شود.

رستگار افزود: در حین سرخ شدن و حرارت دیدن غذا روغن پلیمریزه شده توسط غذا جذب می‌ شود که این امر باعث ایجاد مواد گریسی می‌ شود، همچنین بهتر است برای سرخ کردن از روغن ‌های مخصوص سرخ کردن که برای این منظور تولید شده اند استفاده نمود.

وی در ادامه بیان نمود: این نوع روغن ‌ها دارای پروانه ساخت و پروانه بهره برداری از سازمان غذا و دارو هستند و برای سرخ کردن مناسب بوده و می‌ توان دو، سه و حتی چهار بار از آن‌ها استفاده نمود البته به شرطی که پس از به کار گیری روغن، مواد غذایی را از آن خارج و روغن را از صافی ریز، تمیز و خشکی عبور داده شود و پس از سرد شدن آن را در جای خشک و تاریک و درون ظروف شیشه ای قرار داد به طوری که فضای خالی از آن باقی نماند نگهداری شود.

رستگار گفت: به کار گیری روغن سرخ کردنی ویژگی هایی دارد که رعایت آن‌ها تاثیر بسیار زیادی در کیفیت غذای مورد استفاده دارد. 

وی در ادامه افزود: در گام نخست باید سعی نمود آن را به آرامی و به دور از حرارت دادن زیاد گرم نمود و نسبت ۱به ۶ را که نسبت صحیحی از روغن و ماده غذایی است در آن مورد نظر قرار داد و به صورت مستمر باید به مخزن سرخ کن روغن تازه اضافه شود، همچنین تعویض روغن هر ۵ تا ۱۲ ساعت در سرخ کردن ‌های صنعتی انجام گیرد، البته باید مراقب بود هیچگاه روغن سالم و مصرف نشده با روغن مصرفی مخلوط نشود.

رستگار بیان نمود: بین سرخ کردن ‌های متوالی بهتر است، روغن را سرد کرده، سپس درون ظرف مناسب در بسته ای نگهداری نمود و در صورت نیاز به استفاده مجدد از روغن مصرف شده نیز بهتر است ابتدا آنرا به قصد خروج  بقایای مواد سرخ شده صاف نمود

وی گفت: در پایان کار ظرف سرخ کن را می‌ بایست با شوینده ‌های مناسب و محلول قلیایی شستشو داد و در نهایت با آب تمیز شست و خشک نمود.

مطلب بالا در حوزه سلامت، تغذیه و تناسب اندام و در این آدرس اینترنتی در تاریخ ۱ June 2016 | 8:23 am منتشر شده و گروه اینترنتی خبرینه آن را بازنشر کرده است.

خرید یخچال دست دوم برای نیازمندان
-------------------------------------------
حراجی و تخفیف ویژه برای محصولات دانلودی
-------------------------------------------

گروه اینترنتی خبرینه
این سایت حاصل ترکیب چند وبگاه مختلفه! سایت گنجینه، فایل دانلودر، مُجازی و ایرونیا با هم ادغام شدن و خبرینه رو تشکیل دادن! بیش از 17 هزار مطلب تو زمینه‌های گوناگون و متنوع؛ از مجازی‌کده و عمومی و سرگرمی و تفریحی بگیرید تا محصولات دانلودشدنی و قالب و افزونه وردپرس و مطالب آموزشی و...

با ثبت نام تو خبرنامه خبرینه، هر رو مطالب ما رو تو ایمیل‌تون دریافت کنید.

توجه: پس از ثبت ایمیل حتما وارد اینباکس ایمیل خود شده و روی لینک فعالسازی در ایمیلی که از طرف ما ارسال شده کلیک کنید(راستی ما اسپم ارسال نخواهیم کرد).

پیشنهاد ما