روزه، درمان کبدهای چرب!
یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به اینکه ۳۰ درصد جوانان و ۷۰ درصد افراد چاق دچار کبد چرب هستند و روزه گرفتن برای آنها مفید است، اظهار کرد: روزه گرفتن در این افراد موجب میشود که چربیهایی که دور کبد را گرفته از بین برود بنابراین توصیه می شود که این بیماران برای درمان بیماری خود در ماه رمضان روزه بگیرند.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یک فرد روزهدار بهتر است افطارش را با یک خرما و کمی شیر یا آب ولرم آغاز کند. عادت خوب ایرانیها این است که با مقداری نان، پنیر و سبزی افطار کنند که اگر به همراه گردو باشد بهتر هم هست چرا که چربی که در گردو وجود دارد هیچ ضرری ندارد و حتی باعث افزایش چربی مفید خون(HDL) میشود. همچنین باید از مصرف غذاهای چرب و نوشابه های گازدار خودداری کرد.
این فوق تخصص بیماری های گوارش در خصوص رفتارهای غلط افراد در ماه رمضان بیان کرد: دراز کشیدن و استعمال سیگار بعد از غذا یکی از رفتارهای غلط در بعضی افراد است که احساس می کنند می تواند به زودتر هضم شدن غذا کمک کند در صورتی که ریفلاکس معده یعنی برگشت مواد غذایی از معده به مری را تشدید میکند و باعث احساس سوزش سر دل میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه برخی افراد روزه دار دچار یبوست می شوند، اظهار داشت: مشکلی که معمولا ممکن است در روزهداران حتی کسانی که سابقه یبوست هم نداشتهاند ایجاد شود این است که ۱۰ روز اول ماه مبارک رمضان دچار یبوست شوند و برای اینکه بر این یبوست غلبه کنند باید از سبزیجات، سالاد با روغن زیتون، خورشت آلو یا انجیر و آلوی خیس کرده استفاده کنند.
وی دامه داد: در فاصله افطار و سحر مصرف میوههای تابستانی مانند هندوانه برای رفع تشنگی و خوردن میوههایی مانند گیلاس، شلیل و هلو که خوشبختانه در این فصل زیاد است هم میتواند برای جلوگیری از یبوست مفید باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: توصیه می شود پس از افطار، شام سبک مانند کوکو و کتلت صرف شود همچنین به علت اینکه زمان روزه داری ۱۷ ساعت است نباید از خوردن سحری غافل شد.
مبتلایان به زخم معده یا اثنی عشراز گرفتن روزه خودداری کنند
این متخصص بیماریهای گوارش و کبد در رابطه با اینکه مبتلایان به زخم معده بهتر است از گرفتن روزه خودداری کنند، گفت: اگر فردی بیماری سابقه زخم اثنیعشر و خونریزی گوارشی داشته یا در حال حاضر از درد معده برخوردار باشد و اینکه پزشک معالج در او تشخیص داده باشد که زخم او فعال است، نباید روزه بگیرد اما اگر شخصی زخم معدهاش غیرفعال بوده و ترمیم شده باشد میتواند با خوردن داروی امپرازول بین افطار و سحر روزهاش را بگیرد.
دکتر دریانی در پایان خاطرنشان کرد: عفونتهای ریه، دیابت و افزایش اوره از جمله عواملی هستند که موجب بوی بد دهان میشود و افراد روزه دار برای از بین بردن آن می توانند از نخ دندان و مسواک استفاده کنند.