روش تهیه‌ی نان جو

روش تهیه‌ی نان جو

جو از غلات مهم در جهان می‌باشد که به عنوان غذا مورد استفاده بشر قرار می‌گیرد، از جمله موارد مصرف جو در تهیه نان می‌باشد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه نان جو آشنا می‌شوید.

مواد لازم برای ۱۰ عدد نان بسته به وزن چانه
آرد ستاره ۵۰۰ گرم
آرد جو ۵۰۰ گرم
پودر خمیرمایه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
بهبود دهنده ۱ قاشق چای‌خوری در صورت دلخواه

طرز تهیه
مرحله ۱ – آرد ستاره و جو را الک کرده، خمیرمایه، بهبود دهنده و نمک را به آرد افزوده و مخلوط کنید.

مرحله ۲ – آب را کم‌کم به مخلوط آرد افزوده و ورز دهید تا خمیری نچسب ولی نسبتاً شل حاصل شود، سپس آن‌را پوشانده و برای نیم تا ۱ ساعت در جای نسبتاً گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

مرحله ۳ – بعد از استراحت اولیه به خمیر برای ۲ دقیقه دیگر ورز دهید و از خمیر چانه های ۱۰۰ الی ۲۰۰ گرمی بگیرید و چانه‌ها را در سینی از قبل چرب شده به قطر ۱ سانتی‌متر باز کنید.

مرحله ۴ – روی خمیرها را با دست کمی نم زده، سبزی خشک معطر ریخته و روی خمیرها را با چاقو یا چنگال شیار بیندازید.

مرحله ۵ – سینی نان را در فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا نان‌ها پخته و روی نان طلائی شود.