چطور پول پس انداز کنم و موبایل بخرم؟

خبرینه: متأسفانه در بین بعضی از خانوادهها فرهنگ درستی برای نحوهی خرید و خرج کردن منابع درآمدی وجود ندارد. بسیاری از ما عادت داریم به محض دریافت یک پول نسبتاً قابل توجه، به سرعت آن را خرج کنیم و بلافاصله بعد از هدر دادن آن و خرید لوازم نه چندان ضروری، متوجه میشویم که چه هزینههای مهمتری در پیش روی ما قرار داشت و ای کاش آن پول را به این سرعت به هدر نمیدادیم.
حتماً دور و بر خود با افرادی مواجه شدهاید که به اصطلاح هشتشان گرو نهشان است! و حتی در تأمین اولیات زندگی (خوراک و پوشاک) در سختی و مشقت به سر میبرند؛ اما به یکباره چندین میلیون تومان صرف خرید گوشی موبایل برای پسر یا دختر خانواده میکنند! یا خانوادهای را میشناسید که برای رفت و آمد خودشان حتی موتورسیکلت ندارند (چه برسد به اتومبیل) ولی تقریباً به اندازه همان موتورسیکلت، پول برای خرید تبلت برای کودک چند سالهشان میکنند! تبلتی که صرفاً برای بازی و گیم از آن استفاده خواهد شد!
البته دلیل این خرجهای بیحساب و کتاب را همه به خوبی میدانیم؛ بیشتر اوقات به خاطر چشم و هم چشمی یا به قول معروف کم نیاوردن، خودمان را در سختی و فشار قرار میدهیم و متحمل هزینههای گزاف میشویم، فقط به خاطر این که دیگران ما را عقب افتاده، ندار، بیکلاس و… ندانند!
این مثالها در مورد موبایل و تبلت بود. از این دست مثالها و از این خرجهای اضافه در زندگی ما فراوان اتفاق میافتد. جوان ۲۰ ساله ای را میبینید که بدون هیچ تصمیمی در مورد آیندهاش، تمام درآمدش را به سادگی و به معنای واقعی کلمه دود میکند! و البته بخش زیادی از آن هم صرف خرید اینترنت و شارژ سیمکارت میشود!
توصیه کلی این است که آیندهنگر باشیم و با پولی که در یک روز به دست ما میرسد، برای حداقل یک ماه برنامه ریزی کنیم. بر این اساس پیشنهادات زیر ارائه میشود:
لیست هزینههای خود را در ماه بر روی کاغذ بنویسید و آنها را دستهبندی کنید. مثلاً هزینه خورد و خوراک، هزینه پوشاک خانواده، هزینه بنزین (اگر ماشین دارید)، هزینه تعمیرات ماشین، اجاره خانه، شارژ موبایل، پس انداز و…
بعد به طور حدودی و تقریبی محاسبه کنید که هر کدام از این هزینهها چند درصد از درآمد شما را شامل میشوند. مثلاً ممکن است در خانواده ای ۲۰ درصد درآمد صرف خوراک شود و در خانوادهی دیگر این رقم پایینتر با بالاتر باشد. به این ترتیب درصد همهی هزینههای خود را بنویسید.
از این به بعد هر پولی که به دستتان آمد در همان لحظه اول، طبق دستهبندی و درصدبندی که انجام دادهاید آن را تقسیم کنید. بهتر است برای این کار چند حساب بانکی (ترجیحاً کوتاه مدت روزشمار) داشته باشید و اگر ندارید در همان حساب اولیه، پولها را نگه دارید؛ ولی حتماً در جایی بنویسید که مثلاً از این حساب فقط ۲۵۰ هزار تومان آن مخصوص فلان خرج است. در ضمن حتماً خود را ملزم کنید که به آن درصدها پایبند باشید و تحت هیچ شرایطی بیشتر از آن خرج نکنید.
مثلاً اگر در ماه فقط ۱۰۰ هزار تومان برای بنزین کنار گذاشتهاید، تحت هیچ شرایطی اجازه ندهید در ماه بیشتر از این مبلغ خرج بنزین شود. البته اگر در شرایط اضطراری مجبور شدید بیشتر از این رقم خرج کنید، در یادداشت خود میزان منفی شدن آن را بنویسید. مثلاً جلوی دسته بندی خرج بنزین بنویسید ۱۷-. یعنی ۱۷ هزار تومان از حد معمول بیشتر خرج کرده اید و وقتی دوباره پول به دستتان آمد و خواستید آن را درصد بندی کنید، از این خرج اضافه کم کنید. یعنی ماه آینده فقط ۸۳ هزار تومان (۱۰۰-۱۷=۸۳) حق خرج کردن در مورد بنزین دارید. (اعداد فرضی و به عنوان مثال نوشته شده اند)
این در مورد نحوه خرج کردن بود. در مورد پس انداز و خرید وسایل جدید نیز همین روش را پی بگیرید. مثلاً برای خرید موبایل، یک دفعه از سایر هزینه هایتان نزنید تا یک یا دو ماه بعد مجبور شوید نان و ماست بخورید! بلکه از چند ماه قبل برای پس انداز کردن مبلغ آن اقدام کنید. مثلاً فرزند شما از شما درخواست یک گوشی هوشمند دارد. نباید در لحظه تصمیم بگیرید و نیم یا تمام حقوقتان را خرج درخواست فرزندتان کنید! به جای این کار و فشار آوردن به خانواده، این پول را در طی چند ماه از طریق پس انداز و درصدبندی تأمین کنید. به این صورت که یک دستهی جدید تحت عنوان «خرید گوشی موبایل برای فرزندم» اضافه کنید و درصدی از حقوقتان را به آن اختصاص دهید. (هر درصدی که میتوانید و به سایر هزینههایتان فشار اضافی تحمیل نمیکند) هر ماه این درصد از حقوقتان را کنار بگذارید و زمانی که به حد نصاب برای خرید گوشی موبایل مدنظرتان رسید، آن را برای خرید موبایل هزینه کنید.
صمیمانه آرزومندیم مطلب بالا در تمام هزینههای زندگی برای شما مفید و عملی باشد و البته امیدواریم درآمد و خرج شما به گونهای باشد که برای شما پساندازی را باقی بگذارد و خدای نکرده مثل تصویر زیر نباشید!
زمانی که پول به اندازه کافی پس انداز و ذخیره شد و روز خرید گوشی موبایل، تبلت، لپتاپ یا هر وسیله لازم دیگر شد؛ یکی از بهترین پیشنهادات، خرید از فروشگاههای اینترنتی معتبر است.
فروشگاهی که در دل خود محصولات فروشگاههای دیگر را نیز جای داده باشد و در یک فضای رقابتی قیمتی، بتوانید محصولی را با قیمت پایینتر و گارانتی معتبرتر خریداری کنید.
به عنوان نمونه برای خرید گوشی موبایل از معتبرترین فروشگاه اینترنتی کشور روی اینجا کلیک کنید.
برچسبهای مهم: نحوه پس انداز پول، روش های ذخیره درآمد خانواده، شیوه تقسیم بندی پول برای خرید وسایل، چطور موبایل خریداری کنیم؟ روش خرید گوشی و تبلت با استفاده از پس انداز، راه های پس انداز کردن، درصد بندی بودجه خانواده، آینده نگری در هزینههای زندگی، جدیدترین روش پس انداز، چطور پول نگهداری کنیم، چگونه برای آینده پس انداز کنیم