شیرموز و معجون‌ آلوده‌ شونده‌ترین نوشیدنی‌ها در فصل تابستان‌

شیرموز و معجون جزو نوشیدنی‌‌هایی هستند که کارشناسان از آنها به عنوان آلوده‌ترین نوع آبمیوه نام می‌برند و مصرف آنها را مخصوصا در مکان‌‌های آلوده و غیربهداشتی که مسائل بهداشتی در آنها رعایت نشده، توصیه نمی‌کنند.



مهندس محمد خزایی، کارشناس ارشد بهداشت محیط و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم در گفتگو با ایسنا، به شهروندان توصیه کرد: تا آنجا که امکان دارد در فصل تابستان از نوشیدنی‌‌های ترکیبی مثل شیرموز، انواع معجون و بویژه هویج چون شستشوی آن طولانی است (باید با پرکلرین گندزدایی شود؛ اما این کار کمتر انجام می‌شود) کمتر استفاده شود و بهتر است در عوض از آبمیوه‌هایی مثل آب ‌طالبی که به دلیل pH پایین میزان رشد میکروب‌ها در آن کمتر است و آب انار و آب هندوانه و به طور کلی آبمیوه‌‌هایی که پوست میوه کنده می‌شود و سپس آبمیوه‌‌های آن تهیه می‌شود، استفاده شود.


وی خاطرنشان کرد: به طور کلی آبمیوه‌ها از ۳ طریق تهیه می‌شوند؛ فشردن میوه و سبزی، فشرده و خرد کردن میوه که پالپ میوه در آبمیوه قرار می‌گیرد مثل شیرموز و استخراج آب میوه توسط افزودن آب به‌ میوه مثل آب آلبالو.