قرآنی متعلق به ۵۰۰ سال پیش رونمایی شد
خبرگزاری فارس: قرآنی متعلق به ۵۰۰ سال پیش با عنوان مصحف شریف نور همزمان با عید غدیر خم در موزه قرآن کریم رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار فارس، مصحف شریف نور متعلق به ۵۰۰ سال پیش و با خط محمد اصفهانی همزمان با عید غدیر خم و با حضور شخصیتهایی چون سیدمحمد خاتمی، محمدرضا خاتمی، محمود دعایی، محمدرضا عارف، احمد مسجد جامعی، سیدصادق خرازی، اسحاق جهانگیری، طهماسب مظاهری، عباس ایروانی، عزتالله انتظامی، سهیل محمودی و محسن مهرعلیزاده در موزه قرآن کریم رونمایی شد.
احمد مسجدجامعی رئیس موزه قرآن کریم در این مراسم عنوان کرد گروهی که روی این پروژه کار کردند تجربه کار قبلی را داشتند و آقای عباس ایروانی سرمایه کار را به عنوان هدیه اثر و نه فروش آن پرداختند.
وی با بیان اینکه سیدصادق خرازی مسئول این پروژه نسخه مصحف شریف نور را در آلمان تهیه و در همانجا چاپ کرد، گفت: کتابت این نسخه ایرانی و علوی است.
وی همچنین به تاریخ جمعآوری و کتابت قرآن اشاره کرد و افزود: پس از جمعآوری و کتابت قرآن خط کوفی برای جلوگیری از دخل و تصرف در قرآن اعراب و نقطهگذاری را نیز لحاظ کرد که پیش از آن انجام نمیشد.
رئیس موزه قرآن کریم از ابن مقله واعظ ۷ گروه خطی و ابن بواب که از اهالی فارس بود و گروههای خطی ابن مقله را بسط داد یاد کرد.
مسجد جامعی همچنین خاطرنشان کرد که مصحف شریف نور متعلق به ۵۰۰ سال پیش است و بیانگر جلوههایی از هنر ایرانی است.
پس از سخنان مسجدجامعی فیلمی به نمایش در آمد که در آن عنوان شد آبخوردگیها و لکهها و سوختگیهای مصحف شریف نور شبیهسازی شده و برای انتشار آن کاغذ مخصوصی ساخته شده و چاپ این قرآن در آلمان صورت گرفته و صحافی آن توسط برادران متین که از نخبهترین صحافان ایران است انجام شده است.
سید صادق خرازی مسئول پروژه نیز در سخنان کوتاهی از عمویش کمال خرازی تشکر کرد که پول اولین قرآن نسخهای را که وی از نیویورک خریداری کرد، قرض داد.
سیدمحمد احصایی خوشنویس نیز در این مراسم عنوان کرد: خوشبختانه جزوهای همراه مصحف شریف نور منتشر شده و بیانات ارزشمندی درباره کتابت اثر دارد که تصدیق حرف بنده است. از طرفی آقای مسجدجامعی هم آنچنان زیبا درباره خط و خوشنویسی سخن گفتند که چیزی برای من باقی نمانده است.
وی بیان داشت: سنت حفظ و اشاعه قرآن کریم با خط خوشنویسی انجام شده. تا زمانی که رسولالله خود حافظ و ناشر قرآن بودند و بعد از رحلت گویی این رسالت با یک واسطه در اختیار خطاطان و خوشنویسان قرار گرفته است.
احصایی تاکید کرد: در طول تاریخ با ۲۸ حرف و حمزه و علایم اعرابگذاری که قواعد آن برای جهان اسلام شناخته شده است آثار زیادی نوشته شده و در ملاحظات این ۲۸ حرف و سرنوشت و سرانجامش به طور ملموس به معجزه ای برخوردم که چگونه این ۲۸ حرف منتقل کننده وحی خداوند به اشکال مختلف و در اشیاء مختلف خوش نشستهاند. شما میبینید از سرمهدان و قلمدان تا مناره و گلدسته مساجد با گچ و فلز و پارچه و سفره و سفال و آجر این ۲۸ حرف به کار رفته است و خودم شخصا مدتی است نیت میکنم شکلی به وجود آورم که این کلمات مرا یاری میکند و آن صور را به ذهن من میآورد.
این خوشنویس با بیان اینکه خوشنویسی تنها تصویرساز کلام خداست به اولین کاتب قرآن و قصیده ۳۰ بیتی او اشاره کرد که طی آن کاتبان و خوشنویسان را به پرهیزگاری، پرهیز از بخل و شکرگذاری نعمتی که در دستشان هست دعوت میکند.
منقبت خوانی قاسم رفعتی، شعرخوانی جمعی از شاعران از جمله فاطمه راکعی و سخنرانی سیدمحمد خاتمی از دیگر بخشهای این مراسم بود.