کدو حلوایی ؛ خواب ‌آور و تب ‌بر









گرچه مصرف برخی میوه‌ها در حال حاضر با ذائقه خانواده‌ها سازگاری چندانی ندارد؛ اما خواص درمانی این دسته از خوراکی‌ها انگیزه خوبی است که آنها را در سبد غذایی خود جای دهیم.کدو حلوایی از جمله این میوه‌هاست که یرقان (زردی) را برطرف می‌کند، ادرارآور و تب‌بر است و تخم کدو ضدانگل است بنابراین مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو در افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن در اطفال توصیه شده است.


کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می‌کند. اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره باز شده و صورت را براق و زیبا می‌کند. برخی متخصصان طب سنتی بر این باورند خوردن کدو، غم و اندوه را از انسان دور و نشاط و شادابی را  جایگزین آن می‌کند.

خوردن کدو با عدس، رقت و نرمی قلب می‌آورد. کدو برای درمان قولنج مفید است و خوردن آن مغز را تقویت می‌کند. روغن تخم کدو برای تسکین درد هموروئید (بواسیر) بسیار مفید است. همچنین خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت‌های بدن می‌شود؛ خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم‌خوابی هستند، کدو برای درمان کم‌خوابی آنها موثر است.کدو طبیعتی سرد دارد و صفرا را تسکین می‌دهد.

ابن‌سینا، پزشک شهیر اسلامی، کدو را برای رفع سردرد، رفع بی‌خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز می‌کرد.کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذای ملین خوبی است و برای دفع یبوست تاثیر زیادی دارد.

چون کدو به آسانی پخته می‌شود، غذایی فوق‌العاده مفید برای معده‌های ضعیف است. کدوی پخته را به بچه‌ها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شده‌اند و دوره نقاهت را می‌گذرانند، بخورانید.