مدارس کپری به این زودیها قابل حذف نیست
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به راهکارهای پیشنهادی برای تسریع در پرداخت مطالبات فرهنگیان، گفت: یکی از راهکارها این است که پاداشها و مطالباتی که حجم آنها از یک مبلغی بالاتر است و به روزمرگی همکاران بستگی ندارد را از طریق سهام عدالت واگذار کنیم.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی احمدی در جمع خبرنگاران، افزود: سهام عدالت فرصت خوبی برای کسانی است که عجله روزمره ندارند و میتوانند سهام خود را بفروشند و یا آن که آن را نگه دارند، چرا که درآمد مستمری از این راه برای آنها ایجاد میشود.
وی درباره راهکار دوم، اظهار کرد: راهکار دوم این است که بتوانیم به کارخانجات سازنده کالاهای سرمایهای جهت رونق تولید و واردات قطعات و مواد مورد نیاز ارز بدهیم، تا آنها محصولات خود را از طریق تعاونیهای فرهنگیان و با قیمتی مناسب در اختیار فرهنگیانی که مطالبات بزرگ دارند و پاداشهای خود را طلبکارند، قرار دهیم. چنانچه فرهنگیان این راهکار را بپسندند، میتوانیم به سمت اجرایی کردن این راهکار، گام برداریم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش راهکار سوم را ارائه سکه به جای پرداخت مطالبات به فرهنگیان خواند و گفت: در حال حاضر دولت به دنبال آن است، تا به بخشی از کارکنان خود به جای عیدی شب عید، سکه دهد، اما در این مقطع، آموزش و پرورش نیازمند ضرب سکه به تعداد بالاست، لذا با این وجود نوبت دریافت به ما نمیرسد که پاداش، بازنشستگی و غیره فرهنگیان را با پرداخت سکه پاسخگو باشیم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که جشن کپرزدایی چه زمانی برگزار خواهد شد؟ گفت: قبل از ورود من به بدنه آموزش و پرورش به دنبال این بودهاند که مدارس کپری وجود نداشته باشد، اما واقعیت این است که زندگی عشایری ویژگیهایی دارد و پاسخگویی به این ویژگیها، الزاما با تکنولوژی روز و دستاوردهایی در قالب کانکس، ساختمانهای پیشساخته و غیره امکانپذیر نیست.
علی احمدی یادآور شد: بارها اتفاق افتاده پس از ایجاد مدارس کانکسی برای کپرنشینان، آنها ترجیح دادند در همان کپر خودشان درس بخوانند، بنابراین تا زمانی که زمینه فرهنگی لازم در این باره ایجاد نشود، صحبت از جشن کپرزدایی کمی ایدهآلی تلقی خواهد شد.
وی تاکید کرد: بنابراین به طور ۱۰۰ درصد و به این زودیها مدارس کپری قابل حذف نیست.
به گزارش ایسنا، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در مورد متفاوت بودن برنامه درسی دختران و پسران نیز، اظهار کرد: دختران و پسران در یک رده سنی، دارای ویژگیهای عقلی، روحی و نیازمندیهای متفاوتی هستند، از سوی دیگر روانشناسان نیز به این موضوع تاکید دارند، همچنین فاصله سن بلوغ دختران و پسران شش سال است، بنابراین آیا نباید بنا به شرایط بلوغ برنامه درسی آنها نیز فرق کند؟ آیا آینده اینها یکسان است؟
وی با بیان این که الزاما تمامی کتب درسی نیازمند تغییرات نیست، خاطر نشان کرد: ولی تغییرات قابل توجهی بین برنامههای درسی دختران و پسران در یک رده سنی و بنا بر جنسیت، سن و موقعیت جغرافیایی باید صورت گیرد.
به گفته علی احمدی، تغییرات کتب درسی از مقطع دبستان و از مقطع سوم و چهارم دبستان میتواند آغاز شود، اما این امر باید از طریق کارشناسان و متخصصان مورد بررسی قرار گیرد.
وی بیان کرد: البته تغییر کتب درسی دختران و پسران با حقوق برابر و تساوی که در تمدن غرب مطرح میشود، متفاوت است، چرا که معتقدیم آموزشها باید متناسب با ویژگیها و نیازهای روحی و روانی صورت گیرد، بنابراین از اصحاب فکر و اندیشه میخواهیم، روی این موضوع کار کنند و ما را راهنمایی کنند.