مصرف زیاد سوسیس و کالباس سرطان زاست






مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سوسیس و کالباس و غذاهای آماده نباید بیش از یک نوبت در ماه مصرف شود؛ زیرا مصرف بیش از حد این مواد به علت نوع پخت و چربی های موجود آن سرطانزاست.
مرتضی صفوی در گفتگو با فارس افزود: مصرف اندک سوسیس و کالباس مثلا ماهی یک بار مضر نیست ، اما اگر خوردن این غذاها عادت شود و به علت آسانی تهیه و ارزان بودن ، بیش از حد مجاز مصرف شود، عوارض زیادی را به دنبال دارد که سرطانزا بودن یکی از آنهاست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: معمولا در تهیه سوسیس و کالباس به جای گوشت خوب از چربی های مختلف گوشت استفاده می شود، ضمن این که در طبخ آن نیز روغن های معمولی جامد با ترانس بالا را به کار می گیرند که بسیار مضر هستند.
وی گفت: اگر در تهیه سوسیس و کالباس از مواد اولیه مناسب و روغن های بدون ترانس استفاده شود و مصرف آنها نیز بیش از حد مجاز نباشد، مصرف این مواد مشکلی ندارد اما متاسفانه شاهد مصرف بیش از حد این نوع غذاها بخصوص در بین نوجوانان و جوانانی که بیشتر از غذاهای خیابانی مصرف می کنند هستیم که خطر بزرگی برای سلامت نسل جدید در آینده است.
وی افزود: در حال جمع آوری اطلاعات علمی درباره میزان مصرف این نوع غذاها و آثار سوئ مصرف آنها هستیم و بزودی طی ماههای آینده با آمار و ارقام دقیق ، اطلاعات لازم را درباره مصرف سوسیس ، کالباس ، نوشابه و شکر در ایران و آخرین وضعیت آنها اعلام می کنیم.