نقش ویتامین C در کاهش خطر سکته مغزی
![]() | ||
جام جم آنلاین: متخصصان معتقدند رژیم غذایی سالم و شوه زندگی مناسب، از اساسیترین اقدامات موثر در جلوگیری از سکته مغزی هستند. به گزارش هلثدی ، تحقیقات جدید نشان میدهند افزایش دریافت ویتامین C و بالا رفتن آن در جریان خون از این خطر میکاهد. گرچه مشخص شده کسانی که بالاترین مقادیر ویتامین C را در خونشان دارند در مقایسه با آنها که از کمترین سطوح آن برخوردارند ، حدود ۴۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی هستند اما این بدان معنی نیست که دریافت دزهای خیلی زیاد مکملهای ویتامین C خطر سکته مغزی را به کلی برطرف میکند. در واقع آنچه در مورد تاثیر ویتامین C گفته میشود این است که دریافت کافی آن به عنوان یک شاخص شیوه سالم تغذیهای در نظر گرفته میشود و سطوح بالای آن در پلاسما به معنی این است که فرد در وضعیت مطلوبتری به لحاظ سلامت قرار دارد بنابراین خود ویتامین C مستقیما و به تنهایی مسوول کاهش خطر وقوع سکته مغزی نیست. محققان معتقدند مصرف مواد حاوی ویتامین C شامل میوهها و سبزیجات تازه علاوه بر افزایش سطوح ویتامین C خون به نوعی باعث کاهش مصرف غذاهای آماده و مضر میشود. بنابراین توصیه اصلی این است که افراد مقادیر کافی از انواع میوهها در طعمها و رنگهای مختلف و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند. |