پیشبینی۳۰۰میلیاردتومان برای فقرزدایی
معاون هدفمندی یارانهها و رفاه اجتماعی وزارت رفاه اعلام کرد: ۳۵ درصد از اعتبارات یارانهای کالابرگهای اساسی، یعنی ۴۵۵ میلیارد تومان، در لایحه بودجه سال ۸۶ برای کمک به اقشار آسیبپذیر و خانوادههای کمدرآمد کمیته امداد و سازمان بهزیستی اختصاص یافت.
دکتر اسحاق صلاحیکجور در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا افزود: اعتبار یارانه اقشار آسیبپذیر در سال آینده در مقایسه با سال جاری،۱۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: وزارت رفاه بر اساس عملکرد بودجه سال ۸۵ درصدد است بتدریج یارانههای کالابرگهای اساسی را از دهکهای درآمدی بالا حذف و به دهکهای درآمدی پایین هدایت کند؛ چنانچه در سال ۸۵، بن اقشار آسیبپذیر مجموع مددجویان دو نهاد حمایتی و افراد پشتنوبتی آنها، جمعا به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر میرسید اما این تعداد به ۹ میلیون نفر نیازمند افزایش یافت.
صلاحی کجور افزود: بر این اساس ۵/۱ میلیون نفر افراد زیر خط فقر نسبی نیز مشمول دریافت بن اقشار آسیبپذیر شدند که این جمعیت در سال ۸۶، به ۱۲ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
به گفته معاون هدفمندی یارانهها و رفاه اجتماعی وزارت رفاه، از این طریق به مرور یارانهها از درآمدهای بالا گرفته شده و به تدریج سه دهک فقیر جامعه را تحت پوشش قرار میدهد.
وی در خصوص یارانه آرد و نان نیز اظهار کرد: بر اساس لایحه بوجه سال ۸۶ مکانیزمهایی برای صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفتن آرد و نان پیشبینی شده است که با مکانیزه کردن نانواییها با هماهنگی وزارت بازرگانی از هدر رفتن اعتبارات مربوط به یارانه نان جلوگیری میشود.
صلاحی کجور تاکید کرد: بر این اساس موضوع افزایش قیمت نان و حذف یارانههای آرد مطرح نبوده و شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود.
وی به خبرگزاری دانشجویان ایران گفت: با توجه به این که در لایحه بودجه سال ۸۶ هیچ اعتباری برای واردات بنزین لحاظ نشده است، و باید میزان بنزین مورد نیاز از محل تولیدات داخلی و صرفه جویی و سهمیهبندی تامین شود، بخش قابل توجهی از یارانهها که به منظور واردات بنزین هزینه میشد حذف میشود.
معاون هدفمندی یارانهها و رفاه اجتماعی وزارت رفاه در خصوص اعتبار سال آینده فقرزدایی نیز اظهار کرد: به منظور تحقق سند کاهش فقر در سال ۸۴ و ۸۵ ، سالانه ۴۰ میلیارد تومان لحاظ شده بود که این منابع در خصوص تغذیه مادران باردار و کودکان زیر ۶ سال ، تامین بخشی از هزینههای درمانی و بهداشتی ، آموزشی، مسکن، و توانمندسازی متناسب با جمعیت تحت پوشش دو دستگاه حمایتی کمیته امداد و بهزیستی در اختیار گروههای هدف قرار میگرفت.
وی خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه سال ۸۶ مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به منظور فقرزدایی و توانمندسازی فقرا از طریق حمایت از زنان سرپرست خانوار و کودکان بیسرپرست ، قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بیماران خاص و صعبالعلاج، تامین هزینههای تحصیلی و تغذیه دانشآموزان مناطق محروم، حمایت از خانوادههای آسیبدیده اجتماعی نیازمند و آسیبدیده حوادث و سوانح و کاهش فقر غذایی خانوادههای کم درآمد، اجرایی میشود.
صلاحی کجور یادآور شد: پس از تصویب لایحه بودجه سال ۸۶ دستورالعمل و ساز و کار اجرایی مربوط به این ردیف اعتباری با همکاری وزارت رفاه و سازمان مدیریت تدوین میشود.