پیگیری ساخت موشک حامل ماهواره درایران
معاون پژوهشی وزیر علوم در تشریح موقعیت ایران در زمینه فنآوری هستهیی اعلام کرد: ایران در برخی پروژههای چرخه سوخت نظیر تولید کیک زرد جزو کشورهای نخست جهان و در زمینه غنیسازی اورانیوم در زمره پنج کشور اول دنیاست و محققان ایرانی طی یک سال و نیم اخیر ۸۰۰ مقاله در حوزه فنآوری هستهیی منتشر کردهاند.
به گزارش خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر منصور کبگانیان با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران از زیست فنآوری، نانو فنآوری، فنآوری هستهیی، فنآوری اطلاعات، هوافضا و محیط زیست به عنوان شش اولویت پژوهشی و فنآوری اساسی کشور در سند چشم انداز یاد کرد و در بیان وضعیت موجود کشور در برخی از این حوزهها گفت: به عنوان مثال در بخش هستهیی و در برخی پروژههای چرخه سوخت نظیر کیک زرد جزو کشورهای نخست جهان، در زمینه UF6 (هگزا فلوراید اورانیوم) از نظر تاریخ دستیابی در رتبه هفتم جهان، در مورد ظرفیت تولید در رتبه ششم جهان، در تکنولوژی غنیسازی و سانتریفوژها جزو پنج کشور برتر جهان، در تولید تجهیزات مربوط به UF6 در مرز خودکفایی و در تولید رادیو داروها از نظر روش تولید رتبه اول منطقه را کسب کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: طی یک سال و نیم گذشته ۸۰۰ مقاله علمی پژوهشی در حوزه انرژی هستهیی از دانشمندان ایرانی منتشر شده که ۱۵۰ عدد آن در ISI نمایه شده است.
|
کبگانیان افزود: در حوزه نانوتکنولوژی از نظر مقالات در جهان اسلام رتبه اول و از نظر تعداد شرکتهای فنآوری نانو رتبه شانزدهم کشورهایی آسیایی را کسب کردهایم و در حوزه فضایی نیز ماهواره سینا را با همکاریهای بین المللی طراحی، ساخته و در مدار قرار دادهایم. همچنین ماهواره مصباح با همکاری وزارت علوم، سازمان پژوهشها و همکاریهای بین المللی طراحی و ساخته شده و ساخت موشک حمل کننده ماهواره نیز جزو برنامههای جدی نظام قرار دارد.
معاون پژوهشی وزیر علوم خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، قرارداد ساخت ماهواره زهره در دستور کار جدی قرار دارد و قرارداد ساخت ماهواره سنجش از دور با همکاری مجموعهای از کشورهای خارجی منعقد شده و قرارداد ساخت سه ماهواره دانشگاهی با هدف بومی سازی این دانش نیز منعقد شده و پنج ماهواره دیگر نیز در دست ساخت است.
به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: طبق آمار از نظر ماهوارههای پرتاب شده در منطقه در کنار کشورهایی چون مصر – با دو ماهواره – پاکستان – با دو ماهواره – و عربستان – با شش ماهواره – ایران دارای یک ماهواره بوده و از نظر ماهوارههای موجود در فضا در کنار کشورهایی چون امارات متحده عربی با دو ماهواره، مصر با دو ماهواره، ترکیه با چهار ماهواره و پاکستان با یک ماهواره، کشور ما نیز دارای یک ماهواره میباشد